Trize'nin Öyküsü
1941 yılının Rize’sinde etraftan tanınmış bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelmiş ve o ailenin zengin mutfağından nasiplenmiş bir kişiyseniz, bu topluma ödemeniz gereken bir borcunuz var demektir. Günümüz dünyasında her ülkede kendini gösteren kültür erozyonundan ne yazık ki yemek kültürümüz de payını almış bulunuyor.
Kaybolan değerlerimiz, çoğu zaman eskiyi özlemle yad ederken aklımıza geliyor. Halbuki kültürümüze gerçekten sahip çıkmak istiyorsak geçmişte var olan bütün güzel şeyleri yaşatmak uğruna gayret sarf etmeliyiz. Bu ülkenin muhteşem mutfağını yaratan kadınlarımız ki; her biri annemiz, anneannemiz, halamız, teyzemiz, olan bu güzel insanların ardından kimi yemeklerimiz önce sofralarımızdan kayboldu sonra da adları hafızalardan silinmeye başladı.
Bugün benim memleketim Rize’de su böreği tatlısını yapan kalmadı, bilenini de zor bulursunuz. Son yıllarda yöresel mutfaklarımızın bu kaygılarla olsa gerek kendini göstermek üzere ortaya çıkışını büyük bir sevinçle karşılamalıyız. TRİZE de (Tanıl’ın RİZE’sinin kısaltılmış hali) tam bu süreçte Rize mutfağını hakkıyla temsil etmek üzere 2004 yılında sektördeki yerini aldı. Tanıl Başar ile eşi Resmiye Başar çocukları Cem, Kerem ve Senem hep birlikte geleneksel mutfaklarına sahip çıkarak Rize mutfağının önde gelen yemeklerini kendi imalathanelerinde aslına sadık şekilde üretip Göztepe’deki dükkanlarında sevenlerin beğenisine (güzel şeyleri yapan insanların hazzıyla) sunmaktalar. Karadeniz mutfağının hayranları ve lezzet tutkunlarına duyurulur.doğal ve katkısız ürünleri sizlerle paylaşmanın heyecanı içerisindeyiz.
Kaybolan değerlerimiz, çoğu zaman eskiyi özlemle yad ederken aklımıza geliyor. Halbuki kültürümüze gerçekten sahip çıkmak istiyorsak geçmişte var olan bütün güzel şeyleri yaşatmak uğruna gayret sarf etmeliyiz. Bu ülkenin muhteşem mutfağını yaratan kadınlarımız ki; her biri annemiz, anneannemiz, halamız, teyzemiz, olan bu güzel insanların ardından kimi yemeklerimiz önce sofralarımızdan kayboldu sonra da adları hafızalardan silinmeye başladı.
Bugün benim memleketim Rize’de su böreği tatlısını yapan kalmadı, bilenini de zor bulursunuz. Son yıllarda yöresel mutfaklarımızın bu kaygılarla olsa gerek kendini göstermek üzere ortaya çıkışını büyük bir sevinçle karşılamalıyız. TRİZE de (Tanıl’ın RİZE’sinin kısaltılmış hali) tam bu süreçte Rize mutfağını hakkıyla temsil etmek üzere 2004 yılında sektördeki yerini aldı. Tanıl Başar ile eşi Resmiye Başar çocukları Cem, Kerem ve Senem hep birlikte geleneksel mutfaklarına sahip çıkarak Rize mutfağının önde gelen yemeklerini kendi imalathanelerinde aslına sadık şekilde üretip Göztepe’deki dükkanlarında sevenlerin beğenisine (güzel şeyleri yapan insanların hazzıyla) sunmaktalar. Karadeniz mutfağının hayranları ve lezzet tutkunlarına duyurulur.doğal ve katkısız ürünleri sizlerle paylaşmanın heyecanı içerisindeyiz.